OPIS              
Mąka kokosowa (500g) BIO

Powstała z odtłuszczonego i odwodnionego miąższu kokosowego. Może być używana jako zamiennik tradycyjnej mąki lub jako dodatek wzbogacający w białko i błonnik do jogurtu, musli, smoothie oraz lodów. Mąka kokosowa to bogate źródło białka i błonnika (1 łyżeczka może zaspokoić 1/4 dziennego zapotrzebowania). Odpowiednia dla diabetyków, osób na diecie odchudzającej i alergików.


Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


SKŁAD

100% organiczna mąka kokosowa. Produkt rolnictwa ekologicznego.


INFORMACJA ALERGENNA:

Produkt może zaiwerać alergeny: sezam, orzechy nerkowca i  inne orzechy ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym pakowane są ww. alrgeny.


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
wartość energetyczna:
 1850kJ (442 kcal); 
białko:
 17,5g; 
węglowodany:
 16,5g
- w tym cukry: 16,5g;
tłuszcz:
 15,9g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15g;
błonnik:
 38,9g; 
sól:
 1,5g*


*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.